Visita de l’Escola Agrària del Pallars Jussà

Standard

Un any mes, els alumnes de l’escola de Capacitació Agrària de Talarn, han gaudit d’una activitat a l’Associació per la Recuperació i Rehabilitació d’Equins, situada a Alcanó.

L’objectiu d’aquesta visita és conèixer el funcionament d’aquesta associació, i tenir una experiència en l’ensinistrament natural dels cavalls que estan rehabilitant-se o s’han recuperat al centre.

Els futurs Tècnics en Conducció d’Activitats Fisicoesportives en Medi Natural han pogut valorar i practicar les tècniques de la doma natural que s’utilitzen per l’ensinistrament i recuperació dels cavalls. Aquest cop també han pogut conèixer la tècnica d’«imprinting» utilitzada en poltres, per facilitar un acostament amb l’humà, i han practicat exercicis de lideratge amb els equins peu a terra i han guiat sense muntura ni embocadura als cavalls.

Ha estat agradable veure la motivació dels estudiants descobrint una manera natural de relacionar-se amb els cavalls, sense pressions ni càstigs,

han pogut adonar-se que els resultats són més productius si es treballa des de el respecte i la comprensió.

Paradeta d’ARRE per Sant Jordi

Standard

Gràcies a la motivació i l’implicació de socis i padrins, a les aportacions que hem rebut dels col·laboradors i sobretot, als que s’han parat a escoltat la veu dels cavalls i han aportat amb la compra dels nostres productes.

UN RENILL DE FELICITAT PER TOT@S VOSALTRES.

La diada ha estat un èxit de participació i ens ha satisfet donar-nos a conèixer amb l’alegria dels més joves de la gran família equi-humana d’ARRE.

GRÀCIES!!!

Tots junts contra el maltracte animal

Standard

El passat dia dos d’abril, ARRE va participar en la manifestació que es va fer a Lleida en contra el maltracte animal.

Aquest any va ser l’Associació per la Recuperació i Rehabilitació d’equins qui va tenir l’honor de donar veu al manifest i ho va fer donant protagonisme a alguns dels nens i joves apadrinadors i socis que van tenir la voluntat d’oferir la seva veu i donar exemple amb la seva implicació, junt amb Eva Farran, fundadora i presidenta de l’associació.

Amb aquesta implicació vam voles mostrar que la sensibilització i l’educació dels nostres fills amb valor ètics de respecte cap als animals i el seu entorn és bàsic per aconseguir un respecte entre persones i espècies.

coaching a cavall

Standard

El coaching és una eina per al desenvolupament de persones i grups amb la finalitat d’aconseguir reptes de forma efectiva.

La missió del “coach” o entrenador és ajudar a determinar l’objectu i desenvolupar un pla d’acció per que es dugui a terme amb èxit aquesta meta. Ajudar a gestionar el temps, crear hàbits positius per al desenvolupament personal, trencar amb la rutina i desenvolupar ganes de superar-se, són alguns dels beneficis d’aquest procés.

Un dels requisits indispensables perquè sigui efectiu el coaching és establir una relació de confiança i confidencialitat entre el coach i el coachee, que és qui reb l’entrenament.

Aquí trobem un paral·lelisme amb establir una bona relació amb l’equí, ja que la confinça també resulta un requisit innegociable per aquest fi.

El cavall com a eina en les teràpies, ja és un fet demostrat pels beneficis que aporta i també resulta una eina interessant en el procés de coaching, aquest és un valor a tenir en consideració en l’associació per a la recuperació i rehabilitació d’equins a l’hora de fer tallers amb els socis i apadrinadors, per aquest motiu ho anem introduint en les activitats d’ARRE per tal de fomentar les habilitats i descobrir talents dels participants reforçant la seva confiança, com és el cas del taller de creativitat que hem realitzat recentment.

En Fox busca casa

Standard

En Fox és un poni castrat que busca jubilar-se a casa d’algú que el cuidi molt, s’ha passat la vida treballant en hípiques i donant-ho tot per arrencar un somriure als nens i famílies que han pagat per muntar en Fox.

El seu actual propietari el vol cedir, ell reconeix que el seu món no és el dels cavalls i el seu tracte dins del seu desconeixement, ha dut al llest i expert poni a defensar-se ocasionalment i oferir alguna guitza per evitar el treball i retornar a les fresques pastures i la vida de descans que ha dut durant l’hivern en companyia del seu amic cavall.

Aquest ha estat el motiu per condemnar el poni a l’exili, i el motiu pel que ARRE busqui una llar per aquest equí, de comportament totalment normal tenint en compte l’experiència del poni que ha estat explotat  durant anys, no és que el poni sigui dolent per haver soltat alguna guitza, està en la naturalesa equina fugir de l’estrès i les situacions negatives i s’hauria de conèixer exactament quina situació va dur al poni a guitzar algú.

El fet és que a mi em va semblar un poni molt afectuós quan el vaig estar tocant en llibertat, ni va intentar fugir de mi ni mostrar-me el cul en cap gest maliciós, més aviat em va semblar que buscava companyia humana.

El poni fisicament està sa i pot puntuament passejar amb algún jove genet sense abusar-ne, encara que s’haurà de guanyar la seva confiança primer.

IMG-20160527-WA0002

 

 

cavall sense castrar busca casa

Standard

El problema de no castrar el mascle quan és jove, és que resulta perillós per la seva salut fer-ho a una certa edat i resulta més complicat de vendre’l o trobar casa adoptant, com és el cas d’aquest semental àrab de 16 anys, el qual el seu propietari s’ha fet gran i no pot cuidar-lo per problemes de salut.

IMG-20160120-WA0006

La Pícara

Standard

La Pícara, és una poltra que ha arribat a ARRE amb gairebé 2 anys d’edat, ella ha estat afortunada, s’ha salvat del destí que l’esperava ,malauradament, no han tingut tanta sort els germans i equins que convivien amb ella!

Afortunadament, la Pícara ha estat apadrinada i pot gaudir d’una nova vida amb la família d’equins recuperats que tenen la seva llar a Alcanó.

Però no tot és tant magnífic, cada cop més propietaris es posen en contacte per cedir-nos els equins, i arre no disposa de tantes places per acollir-los, són pocs les famílies que es decideixen a adoptar i clar, esperen cavalls sans, ben ensinistrats per la muntar, sense cap lesió, etc…i la majoria d’equins arriben traumatitzats o amb lesons, mal domats o sense ensinistrar o en la tercera edat o sense papers!

ARRE no diposa de cap subvenció per a xipar, recuperar, acollir, desplaçaments…ja que al recuperar una espècie considerada domèstica, l’estat no considera important destinar uns diners en protegir una espècie que facilment es pot sacrificar i destinar la seva carn pel consum humà o per l’elavoració de pinsos per a altres animals.

No deixis escapar l’oportunitat de fer quelcom per ells, ajuda’ns amb un microdonatiu d’1€ al mes, afegeix-te al grup de teamers d’arre, és molt sensill, es un petit pas que pot ajudar a salvar una vida. Aquí us deixo el link:

https://www.teaming.net/arre

DSC_0648

el rellotge

Standard

Regularment, l’associació protectora d’equins ARRE, realitza activitats pels socis i apadrinadors per establir un contacte màgic amb el món dels cavalls.

El passat dia 17 d’abril, va ser un d’aquests diumenges on socis i apadrinadors van gaudir d’un dia complet a l’associació, amb l’aportació d’en Paco, terapeuta equí i col·laborador de l’associació.

Els 12 participants van simular les hores d’un rellotge en el taller de teràpia col·lectiva que es va realitzar amb l’ajuda d’una euga recuperada en l’associació, gràcies a l’energia circular de l’equí i en guiatge d’en Paco, els participants van entrar en un estat de relaxació i conecció amb el seu ser, van fluir les emocions, van descobrir-se a ells mateixos i molt més amb l’ajud del grup que formava el rellotge.

Després del pícnic, els socis que van voler, van poder fer un tomet a cavalls pel terme d’Alcanó, on s’ubica l’associació per la recuperació i rehabilitació d’equins.

Més tard, tots van ajudar a les tasques de cures i atencions als equins, realitzant feines com raspallar el cavall, posar aigua i menjar als equins del centre, va ser un dia fantàstic per a grans i petits.

Xerrada sensibilizadora d’ARRE a Alcanó

Standard

El passat 15 de Juny, la impulsora i actual presidenta de l’associació ARRE, va pronunciar una xerrada al municipi on actualment està ubicada l’Associació per la Recuperació i Rehabilitació d’Equins, amb aquesta conferència “ARRE, una protectora de cavalls”, es va inaugurar la setmana cultural del municipi d’Alcanó.

En la xerrada es va parlar de l’origen i la formació de l’associació, es va esmentar la importància de proporcionar uns valors als més joves de respecte i cura cap als animals i l’entorn, es va sensibilitzar als assistents amb unes projeccions d’alguns dels equins que havien passat pel centre de recuperació ARRE, es va parlar de la llei de protecció animal i de com es recuperava físicament un equí i sobre la metodologia per aconseguir una rehabilitació mental en una possible experiència traumàtica.

“Empatia, treball en equip,comunicació coherent, calma, confiança…” són uns dels valors que proclama l’associació protectora en les activitats que realitza amb els equins recuperats als socis, apadrinadors i visitants per finançar aquest projecte.

La conferència pretenia finalitzar amb una visita a la protectora i realitzar un exercici mostra d’ensinistrament natural, seguidament una activitat d’acostament a l’equí pels joves assistents, encara que l’activitat es va aplaçar per la pluja, hi va haver força assistents i es va gaudir de la bona organització d’aquest acte amb un berenar com a cloenda.DSCN6316 DSCN6309

adopció urgent

Standard

Es busca casa d’acollida per aquesta euga amb lesió navicular, necessita cura i medicació de per vida, el propietari s’ha posat en contacte amb l’associació protectora exposant la falta de recursos per fer-se càrreg de l’euga d’onze anys, degut al recent trasllat d’ARRE i a la manca d’infraestructura que es troba l’associació en aquests moments, no pot tenir cura d’ella.

Esperem que aviat trobi una casa d’acollida on la cuidin molt, per mes informació poseu-vos en contacte amb nosaltres